Uddannelseslæger

Samuel RobertsonFase 2
Ansat frem til 31/8-2024
Emil NielsenIntroduktionsstilling til almen medicin
Ansat hos os fra d. 1. november 2023 frem til 31. oktober 2024
Soz Ahmad-NielsenRetur fra fase1
Til stede hver 3. tirsdag frem til 1. juli 2026
Ansat hos os fra d. 1. marts 2023
Mais Ali AghaFase 1
Ansat fra 1/3-2024 til 31/8-2024

Uddannelseslægernes uddannelse

Inden en dansk læge bliver uddannelseslæge, har vedkommende bestået kandidateksamen ved et af landets medicinske universiteter. I Danmark tager det 6 år at uddanne sig til læge.

Herefter venter uddannelsen til speciallæge i ét af 37 specialer. Det tager minimum 6 år at uddanne sig til speciallæge efter endt universistetsuddannelse.

  • KBU: Lægen er i det sidste halve år af sin kliniske basisuddannelse og har som minimum været ansat på en hospitalsafdeling i et halvt år. Lægen er typisk ansat hos os i 6 måneder.
  • Intro: Lægen er i introduktionsstilling, som er første skridt mod at blive speciallæge i almen medicin. Lægen har som minimum 1 års erfaring som læge ved ansættelse hospital eller både hospital og almen praksis. Lægen er ansat hos os i 6-12 måneder.
  • Fase 1: Lægen har opnået at få hoveduddannelse i almen medicin og er på vej mod at blive speciallæge. Erfaringen tæller både hospital og almen praksis gennem mindst halvandet år. Lægen er ansat hos os i 6 måneder, hvorefter han/hun arbejder på forskellige hospitalsafdelinger de kommende 2,5 år og kommer tilbage hos os i fase 2 endnu 6 måneder. Gennem hele perioden med hospitalsansættelser kommer uddannelseslægen og arbejder hos os 1 dag om måneden.
  • Retur: Lægen er i gang med 2,5 års ansættelse på i alt 5 forskellige hospitalsafdelinger og får derved erfaring fra medicin, kirurgi, gynækolog/obstetrik, pædiatri og psykiatri. I denne periode er han/hun tilbage i praksis 1 dag om måneden.
  • Fase 2: Lægen har mindst 4,5 års erfaring fra flere forskellige almen praksis og har gennemført alle de nødvendige hospitalsansættelser. Han/hun vil typisk have været ansat hos os i fase 1 forud for sine hospitalsansættelser. Her er lægen ansat hos os i 6 måneder.
  • Fase 3: Lægen er i gang med sit sidste år inden han/hun opnår speciallægeanerkendelse i almen medicin og er dermed en ganske erfaren læge.